Robimy jarmuż
Warzywo z piękną i długą tradycją, a na dodatek bardzo, bardzo zdrowe. Przez wiele lat zapomniane.
Na szczęście, coraz częściej możemy jarmuż spotkać na naszych stołach. Dziś błyskawiczny
w przygotowaniu, zdrowy, witaminowy dodatek.
Podsmażony z czosnkiem, pomidorkami i pleśniowym serem.
Na szczęście, coraz częściej możemy jarmuż spotkać na naszych stołach. Dziś błyskawiczny
w przygotowaniu, zdrowy, witaminowy dodatek.
Podsmażony z czosnkiem, pomidorkami i pleśniowym serem.
A zatem…
- Jarmuż
- 2 ząbki czosnku,
- ćwiartka cebuli,
- pomidorki koktajlowe,
- ser pleśniowy, twardy np.: Lazur,
- kolendra (nasiona).
Na patelni podsmażamy dwa posiekane ząbki czosnku i ćwiartkę niedużej cebulki. Na to sypiemy dużą szczyptę nasion kolendry.
To aromatyczna baza naszej sałatki.
Po chwili smażenia, kiedy wyraźnie czuć,
i czosnek, i kolendrę dodajemy poszarpany na drobne kawałki jarmuż oraz pokrojone na połówki koktajlowe pomidorki. Smażymy krótko. Jarmuż ma trochę zmięknąć, a pomidorki pozostać całe. Na koniec szczypta soli, szczypta pieprzu, kilka kawałków sera.
Super proste, super smaczne, super zdrowe.
To aromatyczna baza naszej sałatki.
Po chwili smażenia, kiedy wyraźnie czuć,
i czosnek, i kolendrę dodajemy poszarpany na drobne kawałki jarmuż oraz pokrojone na połówki koktajlowe pomidorki. Smażymy krótko. Jarmuż ma trochę zmięknąć, a pomidorki pozostać całe. Na koniec szczypta soli, szczypta pieprzu, kilka kawałków sera.
Super proste, super smaczne, super zdrowe.