Jarmuż

Robimy jarmuż

Warzywo z piękną i długą tradycją, a na dodatek bardzo, bardzo zdrowe. Przez wiele lat zapomniane.
Na szczęście, coraz częściej możemy jarmuż spotkać na naszych stołach. Dziś błyskawiczny
w przygotowaniu, zdrowy, witaminowy dodatek.
Podsmażony z czosnkiem, pomidorkami i pleśniowym serem.

A zatem…

Składniki:

  • Jarmuż
  • 2 ząbki czosnku,
  • ćwiartka cebuli,
  • pomidorki koktajlowe,
  • ser pleśniowy, twardy np.: Lazur,
  • kolendra (nasiona).
Na patelni podsmażamy dwa posiekane ząbki czosnku i ćwiartkę niedużej cebulki. Na to sypiemy dużą szczyptę nasion kolendry.
To aromatyczna baza naszej sałatki.
Po chwili smażenia,  kiedy wyraźnie czuć,
i czosnek, i kolendrę dodajemy poszarpany na drobne kawałki jarmuż oraz pokrojone na połówki  koktajlowe pomidorki. Smażymy krótko. Jarmuż ma trochę zmięknąć, a pomidorki pozostać całe. Na koniec szczypta soli, szczypta pieprzu, kilka kawałków sera.
Super proste, super smaczne, super zdrowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *